مواد شوینده شیشه پاک کن

شوینده شستشوی شیشه

فهرست مطالب موجود در این صفحه

مواد شوینده شیشه پاک کن چه ویژگی دارد؟ آیا بهتر است مواد شوینده مورداستفاده ما قلیایی باشد یا اسیدی؟ فرمول ساخت شیشه پاک کن چیست؟ تمام این سؤالات و سایر موارد مهم و مرتبط در این محتوا توسط متخصصین این حرفه پاسخ‌داده‌شده است.

اهمیت شوینده شیشه پاک کن، در صنعت ساختمان

شوینده‌ها بخش مهمی از مواد شیمیایی هستند که کاربردهای متفاوت و گسترده‌ای در مصارف صنعتی و خانگی دارند، شوینده شستشوی شیشه و انواع شیشه پاک کن‌ها از مهم‌ترین و پرمصرف‌ترین مواد شوینده در جهان هستند.

شوینده مخصوص نظافت انواع شیشه چه ویژگی‌هایی دارد.

با افزایش چشمگیر استفاده از انواع شیشه در صنعت ساختمان‌سازی و طراحی نمای ساختمان‌ها، اهمیت نظافت و تمیز کردن آن‌ها نیز دوچندان شده است.

شیشه پاک کن موادی است که به شفافیت و تمیز شدن شیشه‌ها کمک می‌کنند و به‌واسطه ترکیبات شیمیایی به‌کاررفته در فرمول‌بندی آن‌ها قدرت تمیزکنندگی بسیار بالایی به نسبت سایر شوینده‌ها دارند، این نوع مواد شوینده در رنگ‌ها و عطرهای گوناگونی تولید و به‌دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.

وجه اشتراک انواع شیشه پاک کن در چیست

اصولاً شیشه پاک کن‌ها بایستی چندین ویژگی مشترک را در کنار هم داشته باشند، ویژگی‌هایی مانند عطر و بوی خوشایند، توان تمیزکنندگی بالا بدون به‌جای گذاشتن لکه و کثیفی، ایجاد درخشش بدون موج، هرکدام از این ویژگی‌ها توسط یک ماده شیمیایی خاص ایجاد می‌شود.

دسته‌بندی شیمیایی انواع شیشه پاک‌کن

ترکیبات شیمیایی انواع شیشه پاک‌کن بر دو دسته است که دسته اول را (حلال‌ها) و دسته دوم را (سورفکتانت‌ها) تشکیل می‌دهند، در ادامه قابلیت و کارایی هرکدام از دسته‌ها را به‌طور جداگانه توضیح می‌دهیم.

نقش حلال‌ها در ترکیبات انواع شوینده شیشه

حلال‌ها وظیفه تمیزکنندگی و چربی زدایی و همچنین از بین بردن آلودگی‌های سطح شیشه را بر عهده‌دارند، این مواد با حمله به لکه‌های چرب، چسبندگی آن‌ها به شیشه را به حداقل می‌رسانند و با حل کردن آن‌ها در خود می‌توانند سطوح شیشه را از هر نوع آلوده و چربی، تمیز و پاک کنند.

کاربرد سورفکتانت‌ها در ترکیبات شیمیایی مواد شوینده شیشه شور

سورفکتانت ها وظیفه احاطه عوامل آلوده را بر عهده‌دارند، شیشه پاک کن‌ها توسط سورفکتانت ها عوامل آلوده‌کننده سطح را احاطه می‌کنند و پس‌ازآن حلال‌ها می‌توانند آن‌ها را در خود حل کنند و اثر تمیزکنندگی خود را بر جای بگذارند. در ادامه بیشتر با فرمول‌بندی، مواد شیمیایی و اجزای تشکیل‌دهنده شیشه پاک کن‌ها آشنا می‌شویم.

مواد شیمیایی و اجزای تشکیل‌دهنده شیشه پاک‌کن

مواد شیمیایی و اجزای تشکیل‌دهنده شیشه پاک کن متنوع هستند، اما مهم‌ترین آن آمونیاک است؛ این ماده شیمیایی عموماً باهدف تمیزکنندگی در انواع مختلف شیشه‌ پاک‌کن مورداستفاده قرار می‌گیرد.

آمونیاک در دسته‌بندی سورفکتانت‌ها قرار دارد و ساختار آن بر پایه نیتروژن دارد این ماده شیمیایی به‌راحتی می‌تواند در آب حل شود، این ماده اسیدی با اضافه شدن در محلول شیشه‌شوی، (اسیدی‌ته) آن را کاهش می‌دهد و به‌این‌ترتیب اثر پاک‌کنندگی فوق‌العاده‌ای از خود بر جای می‌گذارد.

بوتیل گلیکول نیز ماده شیمیایی اصلی دیگری در فرمولاسیون شوینده شیشه است که از خانواده گلایکول اترهاست است، این ماده ازلحاظ ظاهری به‌صورت مایعی بی‌رنگ است و از واکنش نوعی اتر و الکل تولید می‌شود و عطر خوشایندی به محلول شیشه پاک کن می‌دهد.

این تمام تأثیر بوتیل گلایکول نیست؛ این ماده خوشبو می‌تواند به‌عنوان یک حلال قوی در ترکیبات شیشه‌پاک‌کن نقش داشته باشد، بوتیل گلایکول برای از بین بردن لکه‌های چربی سخت نیز بسیار کاربردی است.

ایزوپروپیل الکل یک حلال در ترکیبات شوینده شیشه شیشه پاک کن است، این ترکیب اثر تمیزکنندگی بسیار قوی برای پاک‌سازی انواع آلودگی‌ها دارد، ایزوپروپیل الکل بوی نسبتاً تندوتیز دارد که با مواد شیمیایی خوشبوکننده از بین می‌رود، این ماده یک ضدعفونی‌کننده بی‌نظیر است و در درخشندگی شیشه نیز تأثیر بسیاری دارد.

یکی از مواد شیمیایی پرمصرف در انواع شوینده‌ها کلر است، کلر موجود در شوینده‌های سطوح و شیشه پاک کن‌ها می‌تواند ناخالصی‌های بسیار کوچک را در مقیاس میکروسکوپی را حذف کند، میزان استفاده کلر در ترکیبات پاک‌کننده‌ها اندازه مشخصی دارد، به شکلی که استفاده کمتر از این میزان باعث می‌شود تا کلر تأثیری نداشته باشد و استفاده آن در مقدار بیشتر نیز تا حدودی خواص خورندگی به مواد شوینده می‌دهد.

پر کلرو اتیلن نیز یکی از مهم‌ترین مواد شیمیایی است که در ساخت مواد شوینده شیشه‌پاک‌کن بسیار کاربرد دارد شبیه‌ترین ماده شیمیایی که در صنعت مواد شوینده استفاده می‌شود تتراکلرو اتیلن هست، این دو مواد شیمیایی در ترکیبات شوینده‌ها به‌عنوان حلال به کار گرفته می‌شوند.

مونو اتانول آمین نیز یک ترکیب شیمیایی آلی هست که بویی شبیه به آمونیاک دارد، ظاهر این ماده به‌صورت بی‌رنگ است، این ماده شیمیایی سمی بوده و مستعد برای اشتعال است.

رقیق کردن این ماده با آب خاصیت سمی و اشتعال‌پذیری آن را کاملاً از بین می‌برد و باعث می‌شود به‌عنوان یک حلال تأثیر تمیزکنندگی خوبی در محلول شیشه پاک کن ایجاد می‌کند.

Skip to content